Submenu

Voetzorg

Van Camp is gespecialiseerd in het aanmeten van steunzolen, schoenaanpassingen, afwikkelvoorzieningen en voetbehandelingen. 

Indien gewenst kunt u een afspraak maken bij een van onze registerpodologen, graag bellen (0318-482520) voor het maken van een afspraak of mailen naar info@vancampschoenen.nl ook bij schoenadvies kunt u bij onze registerpodologen terrecht.

Heeft u last van voetklachten als;

 • hielspoor
 • hielpijn
 • doorgezakte voeten
 • knobbel zijkant - hallux valgus
 • bewegingsbeperking grote teen - hallux rigidus
 • hamerteen
 • klapvoet
 • peesplaatontsteking - fasciitis plantaris
 • vermoeide voeten
 • voorvoetklachten - metatarsalgie
 • eeltvorming
 • beenlengteverschil
 • likdoorns

 

 Ook pijn(houdingsklachten) op andere plekken in het lichaam kan komen door een verkeerde voetstand:

 • kniepijn
 • heupklachten
 • (lage) rugpijn
 • nekpijn

 

Van Camp is gespecialiseerd in het aanmeten van steunzolen, schoenaanpassingen en voetbehandelingen. Indien gewenst kunt u een afspraak maken bij een van onze registerpodologen of medisch pedicure, graag bellen (0318-482520) voor het maken van een afspraak of mailen naar info@vancampschoenen.nl ook bij schoenadvies kunt u bij onze registerpodologen terrecht.

 
Registerpodoloog
De registerpodoloog herkent en behandelt klachten aan uw voeten en houding die te maken hebben met de stand van uw voeten. Daarnaast heeft hij specialistische kennis van voetzorg bij reuma en diabetes, en van (risico's bij) de kindervoet in de groei. Schoen en zool behoren een eenheid te vormen met de voet. Daarom is de registerpodoloog ook een schoenspecialist. Podologie is voetkunde. De voet staat daarbij dus niet op zichzelf, maar vormt een geheel met de rest van het houding- en bewegingsapparaat, zoals uw knieën, heupen, rug en nek. 
 
 

v.l.n.r. Registerpodoloog Ard ten Hoor, medisch pedicure Jetty Lagerweij,  Renke ten Hoor (Registerpodoloog -en meester-schoenmaker) en registerpodoloog Rene Stamkot.                                                                                          

 
Onderzoek en behandeling
Het onderzoek start met een inleidend gesprek met betrekking tot de voorgeschiedenis van de klachten en de momenten waarop de klachten onstaan. U neemt een aantal van uw veelgedragen schoenen mee. De registerpodoloog kijkt naar de stand van het gehele lichaam, beginnend bij uw voeten. Hij gebruikt hiervoor diverse meetapparatuur zoals een scan en een voetspiegel. Er volgt een functieonderzoek om de beweeglijkheid van de gewrichten van heup, knie, enkel en voetgewrichten te testen en om te kijken of er een bewegingsbeperking of juist hypermobiliteit aanwezig is. Als blijkt dat uw klachten te behandelen zijn door het dragen van een zool, zullen deze opmaat vervaardigd worden. Na ongeveer 6 weken kunt u indien gewenst langskomen voor een nacontrole. Tijdens dit bezoek bespreekt u of de zolen aan uw verwachtingen voldoen. Mogelijk is er nog een kleine correctie nodig.

 
Opleiding
Registerpodologen hebben een opleiding op hbo-niveau gevolgd aan de Academie voor Podologie en volgen regelmatig bij- en nascholingen om op de hoogte te blijven van de meeste actuele ontwikkelingen. Ze zijn aangesloten bij de beroepsorganisatie Stichting LOOP en staan geregistreerd in het kwaliteitsregister van KABIZ. Vandaar de naam registerpodoloog. 
 
 
Vergoeding
hieronder kunt u zelf nakijken of er een vergoeding vanuit uw verzekeraar is voor de podologie.
 

Verwijzing
U kunt met of zonder verwijzing van een arts naar een registerpodoloog. Sommige verzekeraars vragen een verwijzing om voor vergoeding in aanmerking te komen. Los van de vraag of verwijzing nodig is, werkt de registerpodoloog graag samen met andere zorgverleners en zal in overleg met u een rapportage voor uw huisarts verzorgen.  

Wij zien u graag in onze winkel en hopen wij u met het juiste schoeisel en/of advies of met een podologische zool van uw (voet)klachten af te kunnen helpen. Voor het laten aanmeten van steunzolen of voor uitgebreid podologisch advies kunt u bij onze register-podoloog een afspraak maken.

 

Voor een afspraak graag bellen 0318-482520 voor het maken van een afspraak of mailen naar info@vancampschoenen.nl 

  

 

 

Medisch Pedicure

Medisch pedicure Jetty Lagerweij

Jetty verzorgt nagels en de nagelomgeving, verwijdert overtollig eelt en likdoorns. Ook behandelt zij kloven, eeltranden, schimmelnagels en ingroeiende nagels. Naast het behandelen van voetproblemen is het ook mogelijk om je voeten te laten verzorgen met een cosmetische behandeling. 

De medisch pedicure Jetty kan naast alle voeten van gezonde personen ook de voeten van personen met risicovoeten behandelen. Zij heeft zich tijdens haar opleiding gespecialiseerd in het uitvoeren van behandelingen aan risicovoeten. Risicovoeten zijn kwetsbare voeten bijvoorbeeld als gevolg van reuma, diabetes, vaataandoeningen, kanker, ouderdom en neurologische aandoeningen. Als jouw voeten vallen in de categorie risicovoeten, dan is een regelmatige behandeling belangrijk. De medisch pedicure werkt nauw samen met huisarts, verpleegkundige, register-podoloog, fysiotherapeut en schoenmaker. 

Jetty Lagerweij is aangesloten bij ProVoet en is gediplomeerd en op de hoogte van actuele ontwikkelingen in haar vak. ProVoet is de landelijke brancheorganisatie voor pedicures en heeft ruim 13.000 leden (juni 2016). Ook bevordert ProVoet de kwaliteit van voetverzorging en van het beroep pedicure in Nederland.

Voor het maken van een pedicure-afspraak kunt u bellen naar 06-20586803 

 

 

 

 

 

http://www.medischpedicurelunteren.nl