Submenu

Joya Schoenen

                                                                                                
                               

De Joya technologie

Het positieve effect van een zachte, natuurlijke of elastische ondergrond op het menselijk lichaam is binnen de fysiotherapie al geruime tijd bekend en inmiddels onderbouwd met vele studies. Het zachte en soepele materiaal van de gepatenteerde Joya zool zorgt voor een optimale drukverdeling onder de voet, waardoor overbelasting en drukpunten (zoals bijvoorbeeld bij hielspoor) worden verminderd of zelfs voorkomen. Door de extreme demping van de PU zool wordt de druk op de rug, knieen en heupen verminderd.

Joya schoenen                                                                                                                                                                       

Soepel lopen is gezond voor rug en gewrichten. Liefst op een zachte ondergrond. Een innovatief schoenmerk uit Zwitserland: Joya. Speciaal ontworpen voor mensen met -beginnende- rug- of gewrichtsklachten, om van lopen weer een genot te maken.

Joya schoenen hebben een extreem zachte en dempende tussenzool van PU, die de harde schokken tijdens het lopen opvangt. Hierdoor worden uw rug, gewrichten en voeten ontlast. Uw voeten kunnen van hak tot teen ongehinderd afwikkelen, wat zorgt voor een minimale belasting van de voet en een ongeëvenaard hoog loopcomfort.

Joya Schoenen zijn een gepatenteerde, Zwitserse uitvinding. De extreem zachte en verende zool zorgt voor een gezonde, ronde afwikkeling van de voet tijdens het lopen. Ook bij het staan zorgen de schoenen voor flexibiliteit en actieve houding. En dus voor versterking van pezen en spieren.

 

 

 

 

 

 

Joya Zoolcategorieen 

Alle Joya schoenen zijn ingedeeld in twee categorieën, waardoor direct duidelijk wordt welke Joya schoen geschikt is.

 

Emotion: Het plezier van lopen!
 
Met het zachte, elastische Joya voetbed
 

Resultaat: Ongeëvenaard loopcomfort. Ideaal voor mensen die zichzelf en hun voeten willen verwennen met een unieke zachte loopsensatie. 

Deze schoenen zijn voorzien van het volgende symbool: emotion
 
Met de uitvinding van de zoolcategorie “emotion”, vonden we opnieuw het plezier in lopen uit. Het zachte, elastische voetbed van Joya neemt alle drukpunten onder de voet weg en zorgt actief voor ontlasting en ondersteuning van rug en gewrichten. 

 

Motion: Actief bewegen!

Met de unieke Joya “Activator”
 
 

Dit hightech systeem bevordert het natuurlijke bewegingsproces en zorgt automatisch voor een actieve lichaamshouding. Zeer geschikt voor iedereen die gefocust is op een gezond en fit lichaam. Deze schoenen zijn voorzien van het volgende symbool: motion

We hebben de “motion” zool categorie ontwikkeld om actief staan en lopen mogelijk te maken. Het beste onderdeel: De zachte Joya zooltechnologie met de zogenaamde Activator onder de middenvoet die zorgt voor extra spieractiviteit. www.joyashoes.swiss  

 

Uit liefde voor uw rug

Gezondheidsklacht nummer 1: rugklachten

Rugklachten zijn een snelgroeiend probleem in onze Westerse samenleving. Hoofdreden zijn schoenen met hakken en de harde ondergrond waarop we ons dagelijks bewegen. Deze harde en vlakke ondergrond zorgt voor schokken tijdens het lopen die door dreunen tot in de lumbale wervelkolom. Nieuw onderzoek bevestigt dat ook stress kan leiden tot overbelasting en beschadiging van de rug.

Een gezonde rug - dankzij het juiste schoeisel

De rug is de tegenhanger van de buik. Net zo belangrijk, want samen zorgen ze ervoor dat we ons kunnen voortbewegen en dingen kunnen optillen. Stabiliteit verkrijgen we met name vanuit de wervelkolom en de daar omheen liggende rugspieren, Zijn de rugspieren goed getraind, dan leidt dit automatisch tot een goede lichaamshouding. Veel beweging is hiervoor het voor de hand liggende medicijn. Wie rugklachten heeft, begint met een blik te werpen in de schoenenkast: Schoenen met hakken of met een harde vlakke zool leiden vaak tot rugklachten.

Joya schoenen hebben een extreem zachte en dempende tussenzool van PU, die de harde schokken tijdens het lopen opvangt. Hierdoor worden uw rug en gewrichten ontlast. Meer weten over de rug en zijn functie? Ga naar http://joyashoes.swiss/nl/uit-liefde-voor-uw-rug/de-rug/

 

AGR keurmerk 

Joya heeft in 2016 van de Duitse Vereniging Gezonde Rug het AGR keurmerk ontvangen. De Duitse Aktion Gesunder Rücken (afgekort AGR) kent haar keurmerk uitsluitend toe aan producten die door een onafhankelijke commissie met experts uit verschillende medische vakgebieden als zeer rugvriendelijk beoordeeld worden.

Het keurmerk is ontwikkeld in samenwerking met de twee grootste instituten voor rug-training en preventie in Duitsland en heeft tot doel consumenten te helpen de juiste keuze te maken bij de aanschaf van ergonomische producten. Vanwege de strenge testcriteria en de bezetting van de commissie van goedkeuring met vooraanstaande medisch specialisten geniet het AGR keurmerk veel aanzien in de medische sector.

Expert van de AGR goedkeuringscommissie Professor em. Dr. Erich Schmitt: “Ik ben ervan overtuigd dat het concept van de Joya zolen goed is voor de rug, omdat aan de opbouw van de zool een duidelijke functionaliteit ten grondslag ligt. Door de zeer zachte zoolconstructie en de daarmee verbonden demping worden de negatieve gevolgen van een harde en vlakke ondergrond tegengegaan. De zachte kenmerken van de Joya zool zorgen voor een gedoseerde instabiliteit bij de landing van de hak, waardoor de spieren in de voet, het been en de romp meer geactiveerd worden en waardoor de coördinatie van lichaamshouding verbeterd wordt.”

 

Joya effect

Zachtste schokdemping

Het zachte, verende PU schuim van de Joya zal past zich precies aan de voetvorm aan en biedt zo de juiste ondersteuning. Tegelijkertijd biedt het PU maximale bewegingsvrijheid. Schokken tijdens het neerkomen van de voet worden volledig gedempt, wat zorgt voor vermindering van druk op rug, gewrichten en voeten.

Optimale drukverdeling

Joya schoenen zorgen automatisch voor een vloeiende afwikkeling en een optimale drukverdeling. Hierdoor worden drukpunten onder de hak en de voorvoet voorkomen. Het natuurlijke bewegingspatroon wordt ondersteund en het actieve looppatroon wordt gestimuleerd.

Verhoogde spieractiviteit

De zachte en verende zool van Joya zorgt ervoor dat je nooit compleet stilstaat. Het lichaam wordt continu geprikkeld om met zogenaamde “microbewegingen” zijn balans te vinden en te behouden. Hierdoor verbetert automatisch de lichaamshouding en worden belangrijke spiergroepen in de rug en voeten geactiveerd en getraind.

 

 

Klantenservice: 

Telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 18.00 uur tel 0318-482520

Per e-mail info@vancampschoenen.nl

Bekijk hier de Joya herencollectie